Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gdje će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena artikala. 

Kupac robu može da vrati samo u slučaju da nije zakasnio na zakonski rok od 15 dana:

1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 15 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greškom web prodavnice NETSAJT fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 3 radna dana od trenutka prijema robe. 

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu provjeri prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava putem KONTAKT FORME ili slanjem e-maila na info@netsajt.com , ili putem websajt-a gde je kupio robu. U slučaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena, zbog nedostatka ili kvara, kupac se upućuje na redovnu proceduru RMA (da artikal sam dostavi na adresu Net Sajt web prodavnice).

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 15 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla na adresu web prodavnice (Jezerski bb, 77241 Bosanska Krupa). Kupac će na ovu adresu poslati:

- Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)

- Račun koji je dostavljen prilikom kupovine

- Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...) 


NAPOMENA:

- Roba se vraća putem BH POŠTE.

- Povrat novca se vrši uplatom na račun ili slanjem novca sa poštom u roku od 5 radnih dana nakon što kupac vrati robu.


Kupac je dužan da vrati robu NetSajt-u, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se NetSajt saglasio sa tim da ih on snosi ili ako je greškom web prodavnice NetSajt nastao problem prilikom dostave narudžbe.  

Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

NETSAJT je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 5 radnih dana od dana kada je primio vraćenu robu.

Po prijemu ovako poslate robe služba RMA će utvrditi stanje i ispravnost artikla i obavestiti nas da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte naš servis kako bi vam poslali zamenu.